Sushi



Si fos pel temps transcorregut aquest sushi ja no es podria menjar!. Però en el seu dia va ser una autèntica delícia. L'hauria d'haver inclòs a l'entreda d'en Damià: Mi debilidad?. Potser. Però com es tracte d'obrir entrades jo em vull apuntar aquesta!

El Divendres 17 vam fer una nit de cuina nipona al local, en Sergi porta gran part dels ingredients per fer aquest Sushi. A banda del què pugui semblar la seva elaboració és molt sencilla.

Ingredients:

1 quilo d'arròs bomba.
250 de bacallà.
250 de tonyna.
Salsa de Soja.
Wasabi. ( Picant verd japonès )
Algues seques ( per enrotllar )
Vinagre d'arròs.

1. Treure l'almidó de l'arròs. Realitzar rentades amb aigua fins què l'aigua surti transparent.
2. Posar en una olla tot l'arròs i cubrir-ho tot ell amb aigua. Tapar l'olla i deixar que es faci amb amb el vapor que es generarà dins de l'olla. ( Tanta olla em recorda alguna poesia... ) Uns quince o vint minuts a foc lent. Important no treure la tapa.
3. Un cop s'hagi fet deixar-ho reposar i refredar una mica. Posar el vinagre d'arròs, un rajolinet. De vegades s'enganxa a la base.
4. Mentres esperas pots netejar el peix i tallar-ho en làmines de no més d'un centímetre.

La part més enrotllada del tema:

5. Estendre sobre la taula de treball l'esterilla.
6. Posar a sobre ben estès un tros de paper transparent que ens ajudarà a mantenir l'escalfor dins el xurro de sushi, un cop enrotllat. D'aquesta manera l'alga, que està deshidratada, agafarà la humitat de l'escalgor de l'arròs i s'estobarà. Així aconseguirem que mantingui aquesta forma tan catxonda que té el sushi.
7. Posar l'arròs. Deixar un dit i mitg d'ample a l'inici i un dit als costats. Amb un gruix d' un centímetre n'hi haurà prou. I cobrir 2/3 de l'alga.
8. Posar a sobre la tireta de bacallà o tonyna.
Optatiu: Podeu posar el Wasabi a sobre de la tireta de peix.
9. Agafeu pels costats i apoiant els dits al centre porteu l'inici de l'alga fins allà a on s'acabi l'arròs fent que tot quedi ben compacte.
10. Enrollar-ho com si fos un porro. Advertència pels fumetes: No cal llepar-ho al final. Ull!, amb el paper transparent que no quedi al mitg del rotllo.
11. Deixar-ho una estoneta. Més o menys el temps que triga en Lluís a arribar de la uni.
12. Tallar el xurro com si fossin monedes de pòker però un xic més gruixudes, un ditet.

Si teniu cap dubte pregunteu-li al Sergi.

3 comentarios:

Sergi ha dit...

"1 quilo d'arròs bomba.
250 de bacallà.
250 de tonyna."

tio! sushi de bacallà? Ostia, tens una obsesió amb el bacallà, el proper dia fem bacallà a la llauna!

Per cert la recepta es força curiosa, jaja, esta feta de memòria? o has mirat alguna cosa per les webs?

cmntez@gmail.com ha dit...

Feta de memòria titu!
De vegades em sorprenc a mi mateix!
M'estimo!!!

Sergi ha dit...

Cristo, era ironia,


Bacallà? tu vas menjar sushi de Bacallà?

 
Copyright © Estudi Virus-T