Retoca me la

Qui m'he cregut per fer un post aqui? Qui collons m'ha donat permís per fer-ho? Eh? Qui? Pues dequeresulta, que el Cris em va dir si l'hi podia fer un exemple de retoc de colors i enviar-l'hi (ho'ls-la'hi); en principi ho anava a fer amb word, pero era poc práctic per veure be les fotos i tot el rotllo de documents, enviar... Així que he decidit començar un blog, en forma de exemple/missatge/email que no has d'enviar. He començat i no recordava com fer la puta captura de pantalla. Truco al Sergi, obviament ho sap, I em diu que millor fer-ho com a entrada al blog general. Po fale.

Abans de res, dir que el exemple està fet des d'un Mac i amb el Cs3. Ah, per cert, la puta captura da pantalla es "pometa/shift/3/alhora"... Típic de Mac... Amb lo facil que es la merda de botonet del pc.

Bé...

El Marçal i el Sergi podràn donar les seves recomanacions (Si les sale de los huevos, obviamente, que aqui no se presiona...) u/o/a/e diferents camins per arribar al mateix punt. Dir que jo he apres el Photoshop a lo bestia, amb la qual cosa els meus exemples no seràn, probablement, la forma més "correcta" de fer-ho.

Lu primeru, pillar una foto, per exemple aquesta:



Diuen...

Com que no tinc clar si el que voleu (els interessats, of coursly (Me encanta el ly, tot hauria de acabar amb ly, i sobretot el of course)...) es transformar colors o cambiar il·luminació farem els dos i a xiular tothom.

Normalment començo per tocar els nivells a la foto (No es res porno... crec...), per tal de contrastar-la (El "Brillo/Contraste" es una eina bastant bestia, poc subtil, no es gaire recomanable si voleu controlar bé el contrast). Usea, al menú de arriba del Photoshop, pestaña "Imagen", seleccionar "Ajustes", y en la siguiente pestaña que se abre seleccionar "Niveles":


El círculo ROJO, sirve para oscurecer los negros (Shhhhhht! No se puede decir negros... Sí, sí, aquí sí... Ah, xiula...), el AZUL para oscurecer y/o aclarar los medios, el VERDE para aclarar los blancos, el AMARILLO (Cual? Ah, si, hay uno amarillo, casi no se ve... Podía haber puesto otro color... Pues sí, podría pero no.) para aclarar los negros y el LILA para oscurecer los blancos.

Yo, normalmente, digamos por defecto, apreto un poco los negros y doy un poco de caña a los blancos y a veces medios. I que faig jo barrejant llengües? En aquest cas ens (Hipotètic) interessa que sembli de nit, u sea que no apretaré res de clars. No cal forçar els negres fins que reventin (Ara si que crec que aixó no es podia dir...), de fet no ens interessa per res. Volem detall encara que sigui de nit, forçarem una mica i després pintarem foscor. Exemple amb els nivells enfosquits una mica:


El següent pas seria des-saturar la foto:


Al menú de Photoshop, pestaña "Imagen", selecionar "Ajustes" i a la nova pestanya seleccionar "Tono/Saturación". Tres botonets. "Tono" (BLAU), cambiar el tó dels colors, tots de cop o per color separats (Probar única pestanya de la finestra), "Saturación" (VERD), aquest es el que interessa en aquest cas, baixar fns un 40% com a mínim, i botonet d'abaix "Luminosidad" (VERMELL), transforma la foto de tot blanc a tot negre.

Ara a pintar. Agafeu l'eina "Brush" (ROJO), ara no recordo com es diu "Pincel" crec i creais una capa nueva:


la capa nueva la podeis crear apretando el icono correspondiente en el submenú/ventana de capas (AZUL PEQUEÑO) o por el menú del Photoshop, pestaña "Capa", "Nueva", "Capa". Os aparecerá la capa neva (AZUL GRANDE). La diferencia es que a través del menú de photoshop podeis dar los valores que os gusten y nombre a la capa y presionando el icono no. Hay más formas de crear capa nueva pero da igual.

Ahora pintais en negro con la eina "brush" (VERDE) encima de la foto, con poca cañita a la opacidad del pincel (AZUL) y con un tamaño gigante de "punta" (NARANJA), el tamaño del pincel dependerá de la resolución de la foto, a más resolución, más grande deberá ser el pincel.


Llenadlo todo de negro como posesos, pero poned más negro donde creais que habrá oscuridad y menos donde vayais a poner la luz (Pero no mucho menos). Luego cogeis la goma de borrar (AMARILLO) y tb, con poca opacidad (de 4 a 11 como mucho) borrais negro de lo que creais que quedará iluminado, más luz, más borrais, menos luz, xiula. Por último cambiad la capa a "Multiplicar" o "Oscurecer" (ROJO), quizá no notareis cambio, pero lo hay, digamos que lo pintado en oscuro o cualquier cosa oscura, se "arramba" mejor al detalle de nuestra foto con esta opción. Tb os aconsejo retocar los niveles de la cpa donde teneis la foto original, por si quereis forzar más los oscuros o medios o claros.

Fale, ahora los colorines.

A imagen y semejanza de lo que hemos hecho (Ahora me dedico a cambiar los tiempos verbales...) con el negro para oscurecer, ahora lo haremos con el azul para darle un tonito azulado. Capa nueva y a piñón con el azul por todas partes y a borrarlo de las partes iluminadas. Tb cambiaremos la capa, esta vez a "Overlay", que no recuerdo su traducción, está la primera en el grupo de "Soft Light" y "Hard Light". Tb integra mucho mejor el tono pintado al detalle de la foto (Pero es este caso, ya que para otras fotos debereis probar cual opción de capa os va mejor, hay opciones para dejr solo lo oscuro (Multiplicar, Oscurecer) , otras para dejar solo los claros (Dividir, no recuerdo los nombres en cast., es probarlo) y etc. Hay bastantes. Lo ideal es mezclar diferentes capas con diferentes opciones cada una, ya que todo en una capa no permitiría según que efecto de golpe.

Lo mismo con el color amarillo. Nueva capa y a pintar las zonas iluminadas. Tb en este caso opción "Overlay".


Buenu, seria aixó, fet a tota ostia.

La clave dels colors está en les eines que us he dit, "Nivells", ja que quant es forcen els mitjos o foscos els colors es saturen; "Tono/Saturación", molt útil encara que no ho sembli a primera vista, pots graduar el tó exacte inclós a parts, fent seleccions; I pintar amb opcions de capa per integrar bé els colors. Aqui no hay truco, a más horas y dedicación a los detalles, mejor queda. No hay botón "Dejarlo de Puta Madre".

No se si ha quedat clar o qué. Qualsevol dubte o xiulamenta serà resposta i consells dels que en sàpiguen tb seràn benvinguts.

Dixit.

7 comentarios:

Damián Costa ha dit...

Gracias, Octavi, por compartir un poco de tu sabiduria con nosotros...

No... en serio... gracias...

Octavi ha dit...

De nada, en realidad da igual lo que os pueda decir, es echarle horas probando cosas, pero esas tres herramientas son muy útiles. No hay secreto, solo horas.

cmntez@gmail.com ha dit...

Olé! Torero!
Gràcies!

N'Arnau ha dit...

Vaja curro Ocatvi!El coneixament ens farà lliures!O era allò del treball dignifica...?

Octavi ha dit...

Res , home res... Si voleu més d'altres temes ho diueu i els postejo. Retallar bé per integrar coses a altres fotos, xiulamentes varies, succionades de gland... Lo típic...

Lluis-T ha dit...

ep, moltes gracies.
Tinc problemes per seguir-te perque tinc una versió de potoxop molt antiga (tant antiga que no goso(sic) posar-ho en el blog). Algun arma caritativa me dejaria un PS2-3, no la consola, el potoxop?? Xiulat queda.
No has explicat com has insertat la puta verge, (soy un hombre de contradicciones) i jo que soc un negat no ho ser fer. S'agrairia explicació.
Una cosa més. Jo fa segles que voy pidiendo por las esquinas unes clases de potoxop però ningú em fa cas. Vostè sería tan bona persona per organitzar algunes clases al local mooolt flexibles? Posa-lus-lis-nos un preu maco.

Octavi ha dit...

Fale, postejaré una per insertar peña a fondos.

I les clases gratix, home. No sé, quant us vagi bé quedem i ja està!

 
Copyright © Estudi Virus-T