The Real-time Operating system Nucleus

Avui llegia en un suplement que arriba la segona part de TRON.
Aprofitant la noticia el suplement parlava del primer software lliure anomenat TRON (The Real-time Operating system Nucleus, 1986). En aquella epòca Linus Torvald ja va posar en marxa el projecte Linux però no va ser fins el 1991 que el fa fer "físic". El seu autor és Ken Sakamura ( Professor de la Universitat de Tokio ).
Paraules textuals "no és bó fer pagar a la gent per fer servir una infraestructura social...". Aquesta déu ser la filosofia del software lliure.
És una petitissíma intro.
He trobat un joc sobre Tron a la web.

9 comentarios:

Octavi ha dit...

Doncs em sembla molt interessant el que diu el japo aquest. De fet té raó, les imposicions normalment acaven petant...

I per cert, Tron es una peli que he vist mooooooooooltes vegades, diuen... Usea que m'has arribat al cor!

He probat el joc i m'he matat jo sol tres vegades seguides...

cmntez@gmail.com ha dit...

Noi, fas venir ganes de postejar un cop i un altre. Sempre estàs allà.
Doncs si és una pel.li de la que parlavan molt al local. Però no sabia que hagués donat per tant.
En Sakamura sembla un paio simpàtic i per la nova pel.li haurien de donar-li un paper o potser en la propera edició dels premis, un nobel.
Sabies que als Oscars del 1982 o 83 no li van donar cap premi per efectes especials perquè deien que estava tot fet amb ordinador. Té collons com si ara ho fessin tot amb "eddings". L'acadèmia, quin riure. "Me parto".
Ara és allò de "mal de muchos consuelo de oscars awards of the academy". Me parto.

Damián Costa ha dit...

TRON es otra película que da para una sesión de cine y para hablar de efectos especiales y visuales... sus grandes avances (Star Wars, Tron, Matrix, Toy Story, El Señor de los Anillos,...), sus grandes desastres,...

Gran película TRON... seguramente empecé a estudiar informática por su culpa...

Ay... qué recuerdos...

cmntez@gmail.com ha dit...

Pues sugerencia para la próxima, también podriamos hacerla coincidir con la sesión de Virus Nit que hablemos de Software libre. Compenetración.
Es más, podemos quedar de acuerdo para intentar ajustar temas? Siempre y cuando estos coincidan. Así los asistentes podrán tener referencias a los temas.
Necesito info del tema. Había pensado de proyectar una imagen de Tron como fondo durante la sesión o para los panfletos.
Estoy abierto a sugerencias.

Octavi ha dit...

Informatica eh Damina...? Te creias Flint?? ... O l'espantaucells??

Gran peli y gran malo!

Els oscars xiula, son sempre "entre ellos", res més. De fet es privada. I no només no li van donar ni un premi, sino que va ser tal facras que el pobre director/inventor de la peli, no ha tornat a dirigir practicament res... Y tron 2 no la farà ell.

Lluis-T ha dit...

coincideixo, gran película i situant-la fa 25 anys tela. Així va sortir tota una generació de "freakes" com DAmià que van acabar estudiant informàtica. Jo diria que deuria ser de la época en que els "orinadors" anaven amb targetes troquelades? o potser ja estavem amb els super "floppy" disk de 3 y 1/4. Huy, no se, que lio, la informàtica no es lo mio, a mi me afectó la película Wall Street, con Michael Duglas y decidí ser un yuppy y jugarmelo todo en la bolsa, comprando putas acciones de vueling y Astroc.

Octavi ha dit...

Señor Gekko eh...?

Pos nada tú, posat tirants i a xiular que son dos dies!

cmntez@gmail.com ha dit...

He estat a punt de guanyar a la màquina. 3 a 2, tius!
Per un!
Tans sols!
Perquè havia de girar, tius!
No!
Joder!

cmntez@gmail.com ha dit...

Al 3r. nivell la màquina et persegueix i es posa davant!

 
Copyright © Estudi Virus-T