Exposicio fotografica Virus-T

Hola a tots!!!

Tal i com varem parlar a la reunio de divendres publico aqui l'explicacio i la proposta d'un nou projecte Virus-T.
La cosa va d'aixo: S'ens ha ofert a un bar que obriran a Sant Celoni la possibilitat de montar una exposicio fotografica. La idea que tenen es cada mes fer una exposicio diferent, aixi que ens han proposat fer-ne una despres d'haber vist les coses que fem al repte. Evidentment al anar canviant de expo mensualment hi ha opcio de fer-ne mes si ens va be.
Parlant divendres vam pensar que estaria ve fer-ho ja que es una idea que ja fa temps que es volia engegar, el fet de preparar una exposicio Virus-T.
El fet de fer-la a mes ens deixara ja fet el treball per poder dur aquesta exposicio a d'altres indrets, amb la possibilitat de corregir errors un cop feta aquesta primera.
Tambe s'ens ha dit que les fotos estaran a la venda. Es complicat que ningu compri una foto pero vam estar pensant en opcions de difondre mes la feina tipus punts de llibre o un llibret de la exposicio a un preu economic (pero no deficitari, si es treu quelcom millor que millor). Aixi que si a algu se li acut alguna brillant i lucrativa idea al respecte benvinguda sigui.
I la conclusio a la que es va arrivar era de que SÍ ens interessava dur-ho a terme pero amb els seguents canvis:

1- Que tots proposem algun tema unificador de les obres exposades en els comentaris d'aquest post, a poder ser amb una breu explicacio de perque penseu que el tema en questio seria el mes adient. Si us sembla be a tots donarem una semaneta de temps.

2- Despres entre tots triarem quin tema ens agrada mes.

3- Un cop triat el tema i durant un temps mes llarg (3 o 4 setmanes, el que calgui) tots podrem fer tantes fotos com volguem, com si fos un repte pero sense limits de quantitat i amb mes temps. I sense ser necessariament una cosa individual, es poden fer feines conjuntes, demanar ajuda, el que sigui, NO ES UNA COMPETICIO!!!

4- La persona que va proposar el tema que finalment s'ha triat fara de coordinador. Diguem que sera el que pendra les decisions d'on son els limits del tema, i tothom que tingui dubtes de si el que vol fer s'ajusta o no ho podra consultar amb ell. Aixi es mantindra un minim d'uniformitat, que en una exposicio es fa necessari.

5- Finalment triarem les fotos entre tots en funcio dels parametres habituals (originalitat, qualitat, tecnica) i es procedira al montatje de la exposicio.

Encara no es sap de quantes obres pot ser la expo, pero gran gran no es el local...

Un cop feta la feina estaria be si moguessim la exposicio per altres indrets i donem a coneixer la nostra feina.

I si ens agrada la experiencia i volem repetir doncs tornem a fer el mateix amb les canvis que pensem siguin oportuns per com hagi anat aquesta primera vegada.

Dubtes? doncs publiqueu tambe el que sigui aqui mateix...

I penso que no em deixo res, ara es questio de començar i proposar temes. Espero que a tots us faci ilusio poder participar. pot quedar una cosa força maca...

Apa siau i salut a tothom!!!

Ramon

14 comentarios:

en Sergi ha dit...

molt bona feina Ramon, crec que està molt ben explicat, i clars tots els punts, jo remarcaria la importància del punt 3, per mirar que totes les idees que tinguem puguin trobar sortida.

en Sergi ha dit...

Bé i sense més proposo un tema per trencar el gel:

la fina línia de separació

Damián Costa ha dit...

Ahí os dejo mi tema (es uno que ya hablamos hace tiempo): se trataría de narrar una historia fotográficamente.

Se podría hacer tanto con secuencias fotográficas como con una sola fotografía. Se puede apoyar en un texto que acompañe la foto/secuencia o no. Se puede hacer en B&N o a color. Ahí entraría la percepción de cada uno.

Pero lo que sería espectacular es usar un relato corto o uno de esos que duran sólo 3 ó 4 líneas, y que cada fotógrafo pueda dar su visión, ambientación, formato narrativo,... del relato entero o de un fragmento. Título: "La verdad ficticia".

Evidentemente, el relato (sea como fuere) lo escribiríamos nosotros.

Lluis-T ha dit...

proposta: tota una vida/ toda una vida

Lluis-T ha dit...

dic jo que el termini s'acaba, donem fins diumenge?

en Sergi ha dit...

nois, tenim el tema parat, alguna sugerència?
que hem de fer?

Lluis-T ha dit...

bueno, jo votaria entre els temes proposats, donat que hem donat prou dies.

Començo jo doncs, voto per la proposta d'en Damià.

en Sergi ha dit...

ostres en serio, on està el problema que ningú opina?
Vol dir que no ho heu vist?
Que ja us està bé el que es va dient?
Que no interesa?

mmmm...

Grey ha dit...

Per sort no hem de correr com besties, pero si que estaria be que cadascu digues la seva, encara que sigui per dir que no interessa, o que no es participa, si sembla be o no...
Vinga, proposare un tema jo tambe a veure si ens animem una micona.
Dualisme:
Se llama dualismo (del latín duo, dualis: dos, dual) a la doctrina que afirma la existencia de dos principios supremos, increados, contornos, independientes, irreductibles y antagónicos, uno del bien y otro del mal, por cuya acción se explica el origen y evolución del mundo; y también, en un sentido más amplio, a las doctrinas que afirman dos órdenes de ser esencialmente distintos, con más o menos radicalismo: por ejemplo, ser ideal y ser real, Dios y mundo, naturaleza y gracia (en el plano cognoscitivo razón y fe), materia y espíritu, orden físico (de la necesidad) y orden moral (de la libertad y el deber) (en el plano cognoscitivo constatación y valoración ética), conocer y querer (plano de la actividad consciente), bien y mal (plano de la actividad moral), etc. En el primer caso se trata del dualismo en el sentido más estricto y usual del término, y se puede llamar dualismo teológico, cosmogónico (relativo al origen del cosmos) o religioso; en el segundo caso se puede hablar de un dualismo [filosofico]] o metafísico, que se opone de modo irreductible al monismo, al panteísmo y el holismo.

En la filosofía china se utilizan los términos yin y yang para indicar la dualidad de todo lo existente en el universo yendo más allá de dos principios supremos e irreductibles y pudiendo ser aplicados a cualquier objeto o situación.

Gracies Wikipedia...

Sergio ha dit...

Eps nois, no havia vist el post.

Voto:
El tema del Damian esta bé, perquè el relat pot apropar les fotos a la gent que ho miri en un bar més que un tema abstracte com "la fina línia de separació" (tot i que aquest té molt de joc).

El que no se es si hauríem d'escriure nosaltres el tema.
Poder podriem buscar col.laboracions que enriquisin l'experiencia. M'explico:
Tinc uns quants coneguts que intenten fer-se un forat a la literatura actual que estarien encantats en que els il·lustressin les seves histories amb imatges.

Ni ha un que particularment em té robat el cor amb els seus mini relats de ciència ficció. Es diu Javier Esteban i esta a punt de publicar el seu primer llibre de relats.
Publica diàriament al seu blog.
Els relats són d'una lectura molt complexa i alguns encara no els entenc, pero quan pilles un a la perfecció no pots deixar de flipar la qualitat que tenen.
Però bé, un deixaré jutjar per vosaltres mateixos:

http://noblearte.blogspot.com/

No intenteu llegir tot en un dia, son relats que s'han d'anar paint amb la calma.

Damián Costa ha dit...

Nens!!!

Me falta un poco de explicación de algún tema (Sergi y Lluis) para poder tomar una decisión.

Por otro lado, me ha gustado la idea del Sergio y he estado leyendo algún relato del blog que ha posteado. Están bastante bien (en una primera lectura; debo leer con más calma).

De todas formas, soy de la opinión de escoger los relatos (no hacer los que el autor o autores quieran) para que hubiera una unidad. Por ejemplo, yo ya he visto un hilo argumental con el relato 112 y el 110 que haría cambiar el título de la exposición por "Lectura". Aunque no me acaba de convencer: demasiado abstracto (y demasiado largo de explicar ahora). Sería cuestión de bucear más en los textos.

Gerard ha dit...

A mi em sembla una genial idea, i m'encantaria participar-hi.
Particularment m'ha agradat el tema proposat pel Damian. Però no obligaria a fer la imatge a partir d'un relat determinat.
Preferira que cadascú fos més lliure en aquest sentit, creant el seu propi relat o bé buscant col·laboració externa per fer-lo.
Penso que d'aquesta manera podem tenir més llibertat creativa, i obtenir uns resultats més creatius i satisfactoris a nivell personal.

Lluis-T ha dit...

En respuesta a Damià sobre añadir un poco de explicación, la verdad es que no hay gran cosa, el tema que proponía simplemente me parecía interesante por la dificultat que entraña intentar resumir en una imagen (o en una serie de imagenes) un concepto de una dimensión tan amplia. Asimismo, también puede ser una reto el pensar como podríamos resumir nuestra vida (o la de otra persona) hasta la fecha en imagenes, que cosas deberían aparecer, explicíta o implicitamente, temores, ilusiones, etc. en un soporte fotográfico, creo que es un gran reto

N'Arnau ha dit...

Conforme!Doncs si...No havia vist el post.I no sé si el fil del post s'ha donat per tancat,però ja que corro per aqui diré la meva...I trobo encertat la proposta de plasmar determinada lectura i encara més si és fruit d'una col.laboració com diu en Sergio.I això encara ho faria més alegre pel fet que es podria donar una multiple tria...Uns fan escrits,altres trien escrits per fer-ne fotos i d'aquestes fotos se'n trien per part dels que han fet aquests escrits per representar el significat escrit.La cosa dona joc o sigui que si va d'aquest pal content...I sinó també.

 
Copyright © Estudi Virus-T